Εκτός από τις εξειδικευμένες λύσεις που μπορείτε να βρείτε στα ράφια των φαρμακείων, υπάρχουν και κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας στη κουζίνα του σπιτιού σας για να καταπολεμήσετε την ακμή. Δείτε ποια είναι αυτά:

Ντομάτες/πολτός ντομάτας
Η οξύτητα της ντομάτας βοηθά το δέρμα να αποξηράνει τα σπυράκια της ακμής, όντας πλούσια σε βιταμίνες Α, C και Κ και λυκοπένιο. Η διαδικασία είναι απλή, κόψτε μια ντομάτα σε φέτες και απλώστε τις στο πρόσωπό σας, αφήνοντάς τη για λίγη ώρα να προλάβουν τα πολύτιμα στοιχεία της να εισέλθουν στην επιδερμίδα. Για πιο γρήγορα αποτελέσματα, μπορείτε να φτιάξετε έναν πολτό ντομάτας και να κάνετε ελαφριές "πλύσεις" με αυτόν στο πρόσωπό σας, σαν να ήταν μια μάσκα προσώπου.

Μέλι και κανέλα
Το μέλι είναι ένα εξαιρετικό αντιβακτηριακό και η κανέλα έχει ευεργετικές ιδιότητες, οπότε μαζί μπορούν να κάνουν θαύματα. Αυτό το έλαιο έχει αντιπηκτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες για το δέρμα. Συνδυάστε τα για να δημιουργήσετε μια μάσκα προσώπου για το δέρμα σας, η οποία θα σας βοηθήσει να επουλώσετε τα σημάδια της ακμής.

Πατάτες
Η πατάτα είναι πλούσια σε βιταμίνες C και Β. Η πρώτη ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και βοηθά στην πρόληψη και θεραπεία των σημαδιών ακμής που προκαλούνται από τον ήλιο, το στρες και το περιβάλλον. Η βιταμίνη Β συμβάλλει στην αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος και εισχωρεί βαθιά στην επιδερμίδα. Γι αυτό και χρησιμοποιείται για τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.