Ο Μάρτιος λοιπόν είναι ένας μήνας με αρκετά φρούτα και λαχανικά. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το μανταρίνι που αξίζει να επιλέξουμε για τη διατροφή μας:

Το μανταρίνι είναι ένα φρούτο μικρό, ζουμερό, γλυκό και γεμάτο με θρεπτικά συστατικά. Το μανταρίνι είναι πλούσιο σε βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Α, Β και C, οι οποίες καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Είναι επίσης μια καλή πηγή σε σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο και ασβέστιο.

Ένα φλιτζάνι μανταρίνια παρέχει το 14% της συνιστώμενης ποσότητα φυτικών ινών. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του μανταρινιού σε φυτικές ίνες, έχετε το αίσθημα πληρότητας κάθε φορά που το τρώτε. Αυτό το καθιστά ένα πολύ χρήσιμο φρούτο για την απώλεια βάρους. Επίσης, η θερμιδική του αξία είναι πολύ μικρή, ένα μανταρίνι έχει μόλις 50 θερμίδες. Είναι λοιπόν το ιδανικό σνακ για το γραφείο και μια εξαιρετική επιλογή βραδινής λιχουδιάς.

Διαβάστε επίσης:Ένα ποτήρι την ημέρα αρκεί για να κάνετε πιο ελαστικές τις αρτηρίες σας!

Χάρη στις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, προλαμβάνουν τις ζημιές που προκαλούνται από τον ήλιο και τις ελεύθερες ρίζες και τα σημάδια γήρανσης όπως ρυτίδες, κηλίδες και λεπτές γραμμές.

Για να διαλέξετε καλά και ποιοτικά μανιτάρια, καλό είναι να διαλέγετε φρούτα που είναι πιο βαριά από ό,τι το μέγεθος τους, γιατί συνήθως είναι πιο ζουμερά. Τα μανταρίνια εφόσον είναι φρέσκα μπορούν να μείνουν εκτός ψυγείου για 2 με 3 ημέρες. Ωστόσο αν θέλετε να τα καταναλώσετε αργότερα καλό είναι να τα βάλετε στη ψύξη.Τέλος, μπορείτε να φτιάξετε ωραίες μαρμελάδες ή χυμούς.

Διαβάστε επίσης:Με ποιο τρόπο μπορώ να προσλάβω τα Προβιοτικά και τα Cranberries;