Πολλοί από εσάς προτιμούν να μην βγαίνουν έξω για φαγητό σε περιόδους που κάνουν διατροφή ή προσέχουν. Το καλύτερο ωστόσο είναι να μάθουμε να προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες αυτές κι όχι να τις αποφεύγουμε.

Αν βγούμε σε ταβέρνα ή εστιατόριο για φαγητό, είμαστε τυχεροί γιατί πάντα κάτι βρίσκεται εκεί να φάμε, κοντά στο διαιτολόγιό μας. Αν βγούμε για βραδινό, φροντίζουμε το μεσημέρι να έχουμε φάει ένα ελαφρύ γεύμα (σαλάτα ή γιαούρτι με φρούτα) για να έχουμε το βράδυ το περιθώρειο να "ξεφύγουμε" λιγάκι και αντίστροφα. Γενικά, προτιμάμε το πιάτο μας να αποτελείται από τρία μέρη, το ένα μέρος πρέπει να καλύπτεται από άπαχες τροφές όπως πρωτεΐνες, το δεύτερο μέρος λαχανικά όπως μπρόκολα, καρότα, κουνουπίδι και πιπεριές και το τρίτο μέρος με υδατάνθρακες ή λαχανικά.

Συγκεκριμένα, μπορούμε να παραγγείλουμε κοτόπουλο φιλέτο, χωρίς σως ή κρέμα φυσικά και ζητάμε να το συνοδέψουμε με λίγο ρύζι ή καλύτερα μόνο με σαλάτα και μια φέτα ψωμί . Εναλλακτικά μπορούμε να φάμε μια μπριζόλα ή ψάρι ψητό όπως σκουμπρί, σαρδέλα κ.α.π. Προτιμάμε να τρώμε πάντα τα φαγητά χωρίς την πέτσα. Αν πάμε σε ιταλικό εστιατόριο, παραγγέλνουμε μια σαλάτα με κοτόπουλο και τυρί και ζητάμε να μας φέρουν να βάλουμε μόνοι μας λάδι , αποφεύγουμε τη σως. Αν δεν θέλετε σαλάτα, ένα ριζότο με λαχανικά ή μια σπαγγέτι ναπολιτέν είναι μια χαρά (χωρίς ψωμί φυσικά).

Αν η παρέα παραγγείλει σουβλάκια, μπορούμε να πάρουμε σκέτα καλαμάκια(περίπου 4) κοτόπουλο ή χοιρινό και να φάμε μπόλικη σαλάτα μαζί με μια πίτα αλάδωτη. Διαφορετικά τρώμε μια πίτα τυλιχτή (δηλαδή σουβλάκι), αλάδωτη, με ό,τι γέμιση θέλουμε μέσα (εκτός από πατάτες τηγανιτές) και το απολαμβάνουμε κιόλας!

Από την άλλη, σε χώρους όπως τα φαστ φουντ, υπάρχουν σαλάτες, όπως η σίζαρ, που είναι πολύ καλή λύση ή αλλιώς επιλέγουμε ένα απλό σάντουιτς με μπιφτέκι κοτόπουλου ή φτερούγες κοτόπουλου με σαλάτα.

Αν μας καλέσουν σε τραπέζι είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Για να μην είμαστε αγενείς και κακοχαρακτηριστούμε, καλό είναι να μην ζητάμε από τη νοικοκυρά να κάνει κάτι ιδιαίτερο για μας, οπότε τρώμε από αυτά που έχει, αλλά σε μικρές ποσότητες.

Καλή διατροφή και καλή διασκέδαση.