Η άνοιξη φέρνει μαζί της και δεκάδες φρούτα που θα σου προσφέρουν βιταμίνες, φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, ιδανικά για να σε βοηθήσουν να ρυθμίσεις το βάρος σου.

Φράουλες: Αν και συνήθως είναι διαθέσιμες προς κατανάλωση από τον Μάρτιο, ωστόσο η κατάλληλη εποχή της φράουλας ξεκινά από τον Απρίλιο και να διαρκεί κάποιες φορές μέχρι και τον Ιούλιο.Τα 100 g φράουλες έχουν 32 (Kcal) θερμίδες.Είναι υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C και βιταμίνη Α,οι οποίες έχουν αντιοξειδωτική δράση. Οι φράουλες έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Είναι πλούσιες σε λουτεΐνη, όπου προστατεύει το δέρμα και τα μάτια από την ηλιακή ακτινοβολία καθώς και συμβάλλει στην καλή λειτουργία της όραση.Επίσης, η κατανάλωση της φράουλας βοηθάει στη σωστή λειτουργία του εντέρου καθώς είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες. Περιέχουν κάλιο και μαγνήσιο τα οποία βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Περιέχουν σημαντική ποσότητα φολικού οξέως το οποίο συμβάλλει στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, καθώς επίσης και προστατεύει το αγγειακό σύστημα.
Βερίκοκο: Μπορεί ο ερχομός σου να σου δίνει το έναυσμα για να μετρήσεις αντίστροφα για το καλοκαίρι, όμως θα βρίσκονται στο πιάτο σου από τις αρχές Μαΐου!Το βερίκοκο είναι πλούσιο σε ασβέστιο και σε μαγνήσιο που τονώνουν τον καρδιακό ρυθμό με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο μεταβολικός ρυθμός και λόγω του μαγνησίου να προστατεύεται το μυϊκό σύστημα. Επιπλέον, το βερίκοκο είναι επίσης πλούσιο σε φολλικό οξύ και βιταμίνη Β6, με θετικό αποτέλεσμα να τονώνεται το αιμοποιητικό σύστημα.
Κεράσια: Χειλάκι πετροκέρασο και μάγουλο βερίκοκο! Το κεράσι είναι επίσης ένα από τα πιο αισθησιακά φρούτα μαζί με τη φράουλα και θα το ανακάλυψες ήδη στους πάγκους.Τα κεράσια μειώνουν τη χοληστερόλη στο αίμα. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που συμβάλουν στην μικρότερη απορρόφηση λίπους από το έντερο. Λόγω του υψηλού καλίου που περιέχουν έχουν διουρητική δράση πράγμα που σημαίνει ότι μειώνουν τις κατακρατήσεις των υγρών και τοξινών, τα πρηξίματα και το φούσκωμα.