Ένα σουβλάκι μπορεί να έχει από 180 έως 500 θερμίδες, ανάλογα με το αν η πίτα είναι λαδωμένη ή αλάδωτη και τα συστατικά που περιέχει.

Το σουβλάκι περιέχει υδατάνθρακες από την πίτα, πρωτεΐνη από το κρέας, λαχανικά και γαλακτοκομικά (από το τζατζίκι) , οπότε αποτελεί ένα πλήρες γεύμα! Σύμφωνα με τους διαιτολόγους, το σουβλάκι μπορεί κάλλιστα να αποτελεί κομμάτι ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Όμως το αγαπημένο σε όλους σουβλάκι γίνεται διατροφική βόμβα όταν περιέχει λάδι είτε στην πίτα είτε στις πατάτες, καθώς το λάδι που χρησιμοποιείται είναι το φοινικέλαιο και περιέχει σε ποσοστό 80% κορεσμένα λιπαρά, δηλαδή «κακά» λιπαρά.

Μία κουταλιά φοινικέλαιο περιλαμβάνει 135 θερμίδες και η πίτα απορροφά κατά το ψήσιμο περίπου τόσο. Επιπλέον, οι μεγάλες ποσότητες σος και πατάτας αυξάνουν τη συνολική ποσότητα λιπαρών που καταναλώνει κανείς με ένα και μόνο σουβλάκι στις τρεις κουταλιές. Αυτό σημαίνει πως οι θερμίδες σε ένα τέτοιο σουβλάκι, εκτιμώνται από 400 έως 500!

Οι θερμίδες μπορεί να μειωθούν σε 200- 300 αν αντικατασταθεί το χοιρινό με κοτόπουλο, προτιμηθεί τζατζίκι αντί για σος, αφαιρεθούν οι πατάτες και η πίτα είναι αλάδωτη ή ολικής αλέσεως.