Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Nutrition, τα άτομα που καταναλώνουν σχετικά μεγάλες ποσότητες φλαβονολών (αντιοξειδωτικά που ανήκουν στην οικογένεια των φλαβονοειδών) έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης εγκεφαλικού.

Το τσάι είναι η σημαντικότερη πηγή σε φλαβονόλες, οι οποίες επίσης βρίσκονται στο κρασί, στο κακάο, στα φρούτα και τα λαχανικά. Τα οφέλη τους λαμβάνονται καταναλώνοντας τουλάχιστον 3 φλιτζάνια τσαγιού την ημέρα ανεξάρτητα από το είδος του.

Τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνουν τη σχέση μεταξύ των φλαβονολών και των καρδιαγγειακών ασθενειών. Συνεπώς όχι άδικα η μεγαλύτερη κατανάλωση φλαβονοειδών συνδέεται με καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία.

Η πρόσληψη φλαβονολών, όπως επισημαίνεται και από την έρευνα, συσχετίζεται θετικά με έναν γενικά πιο υγιεινό τρόπο ζωής, ο οποίος χαρακτηρίζεται από αποχή από το κάπνισμα, χαμηλή πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών και ένα φυσιολογικό σωματικό βάρος.