Η κατανάλωση χυμού ροδιού είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών και επιπλέον μειώνει τη χοληστερίνη και την αρτηριακή πίεση, ιδιαίτερα σε διαβητικούς και υπερτασικούς ασθενείς.

Τώρα, μια νέα έρευνα υποδεικνύει ότι το ρόδι μπορεί να εμποδίσει επιπλοκές σε ασθενείς με νεφρική νόσο. Γενικότερα, διαπιστώθηκε ότι ασθενείς που κατανάλωναν χυμό ροδιού εμφάνισαν μειωμένη φλεγμονή, ενώ η βλάβη του οξειδωτικού στρες που προκλήθηκε από τις ελεύθερες ρίζες ελαχιστοποιήθηκε ορατά. Τα ευρήματα στηρίζουν άλλες έρευνες που υποδεικνύουν ότι ο χυμός ροδιού έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Πρόσφατη ανάλυση στοιχείων αποκάλυψε ότι όσοι κατανάλωναν χυμό ροδιού έδειξαν βελτίωση στους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακές νόσους, υποδεικνύοντας ότι είχαν καλύτερη υγεία στην καρδιά.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση ελεγχόμενη ποσότητας χυμού ροδιού με ασφαλές περιεχόμενο ποτάσιου μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στη μείωση των επιπλοκών που συμβαίνουν συχνά σε ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια, που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.