Σε γενικές γραμμές, αυτό που θέλουμε να αναδείξουμε φέτος είναι μια γυναίκα αβίαστα sexy που δεν καταβάλει υπερπροσπάθεια για να αρέσει. Γιατί η γυναίκα της νέας σεζόν δεν είναι τέλεια. Αντίθετα, εκείνα τα ψεγάδια που κουβαλάει πάνω της είναι που της δίνουν γοητεία.

  • Συγκεκριμένα, τα μάτια μας να βάφονται πρόχειρα, σαν να είναι μουντζουρωμένα, δηλαδή υπάρχει μακιγιάζ στο πάνω και στο κάτω βλέφαρο.Τα χρώματα είναι σκούρα μπορντό, μωβ, καφέ, κυπαρισσί, λαδί, γκρι και το κλασσικό μαύρο. Οι Missoni, Versace, Erdem, Julien Macdonald και Giles είναι οι βασικοί υποστηρικτές αυτού του sexy look.
  • Μια ακόμη δυνατή τάση είναι τα χλωμά πρόσωπα,δηλαδή βάζουμε make-up,στην ίδια απόχρωση με την επιδερμίδα μας και αποφεύγουμε το ρουζ. Μπορούμε απλά να χρησιμοποιήσουμε bronzer για τα κοψίματα και τις γωνίες.
  • Aπό την άλλη, θέλουμε berry lips (το χρώμα του βατόμουρου) ή κόκκινα χείλη και ο άτακτος τρόπος που τοποθετείται το κραγιόν αυτό στα χείλη. Το τελευταίο, λοιπόν, οφείλει να είναι ματ ή σε μορφή lip stain, σαν μαρκαδόρος. Θέλουμε να πετύχουμε σχεδόν λερωμένο effect, γι ΄αυτό απλώνουμε το κραγιόν στο δάχτυλό μας και το περνάμε ταμποναριστά και άτακτα πάνω στα χείλη μας. Αν, όμως, δουλεύεις με μαρκαδοράκι άπλωσέ το απευθείας στα χείλη. Αυτό το είδαμε στους Marc by Marc Jacobs. Carolina Herrera, Bottega Veneta και Oscar de la Renta.
  • To eyeliner φέτος φοριέται με δύο τρόπους: με την 60's εκδοχή , πολύ έντονο ή σαν μια πολύ λεπτή γραμμή κατά μήκος του κινητού βλεφάρου. Είναι, ουσιαστικά, σαν να σχηματίζεις μικρές τελίτσες στα κενά ανάμεσα στις ρίζες των βλεφαρίδων για να τις τονίσεις ελάχιστα. Το είδαμε στα catwalks των Victoria Beckham, Alexander Wang, Proenza Schouler και Christopher Kane.