Το Κορρές κραγιόν συμπεριλαμβάνει Guava, καρπό από το αειθαλές δέντρο της Psidium guajava που ανθίζει στις θερμές περιοχές της Αμερικής. Όλα σχεδόν τα μέρη του δέντρου χρησιμοποιούνται στη θεραπευτική, λόγω των στυπτικών και αντιβακτηριδιακών τους ιδιοτήτων. Στα καλλυντικά χρησιμοποιείται το εκχύλισμα που προέρχεται από τον καρπό, το οποίο είναι πλούσιο σε αιθέρια έλαια. Συστήνεται για τις τονωτικές και στυπτικές του ιδιότητες.

To Psidium guajava είναι το πιο διαδεδομένο από τα υπόλοιπα είδη του γένους και καλλιεργείται για τους εύγευστους αρωματικούς καρπούς του σε όλες τις περιοχές με τροπικό ως εύκρατο-θερμό κλίμα. Επίσης, τα φύλλα του δέντρου έχουν διάφορες θεραπευτικές ιδιότητες και χρησιμοποιούνται ευρύτατα στη φαρμακοβιομηχανία.

Στο κλίμα μας το Guava ανθίζει νωρίς το καλοκαίρι και ανάλογα με τη ποικιλία οι καρποί ωριμάζουν στις αρχές του φθινόπωρου η και αργότερα. Είναι όμοιοι σε μέγεθος και σχήμα με μικρά αχλάδια, και πιο σπάνια σφαιρικοί με πολύ έντονο άρωμα, ίσως το δυνατότερο από όλους τους βρώσιμους καρπούς! Έχουν υπόξινη βουτυρώδη γεύση και στο εσωτερικό τους περικλείουν πλήθος σπόρων.

Συχνά τα φρούτα γκουάβα θεωρούνται υπερφρούτα, πλούσια σε βιταμίνες Α και C, Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες. Χαρακτηριστικό είναι ότι μία μόνο γκουάβα περιέχει 4 φορές περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι. Το φρούτο είναι επίσης πλούσιο σε κάλιο και μαγνήσιο. Γι’ αυτό επιλέγεται ως συστατικό του κραγιόν γιατί έχει αντιοξειδωτική δράση.