Χαρακτηριστικά ταξινόμησης πράσινου καφέ:

• Χώρα παραγωγής: η Βραζιλία

• Μέθοδος επεξεργασίας: ωμός ή μη καβουρδισμένος πράσινος καφές

• Χρονιά συγκομιδής: κάθε χρόνο

• Χρώμα: πράσινο

• Διαδικασία: o πράσινος καφές παραλαμβάνεται και αποθηκεύεται σε χώρους με κατάλληλες συνθήκες, ενώ παράλληλα καθαρίζεται από ξένα σώματα και τους ώριμους κόκκους

Γιατί να πίνουμε πράσινο καφέ;

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Scranton στην Πενσυλβανία από τον Joe Vinson, βρέθηκε ότι «η λήψη πολλαπλών δόσεων από εκχύλισμα πράσινων κόκκων καφέ την ημέρα παράλληλα με την εφαρμογή μιας υγιεινής διατροφής και συστηματικής φυσικής δραστηριότητας, φάνηκε να είναι ένας ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος στη μείωση του σωματικού βάρους».

Ένα καλής ποιότητας εκχύλισμα πράσινων κόκκων καφέ, ενεργοποιεί το μεταβολισμό και λειτουργεί ευεργετικά στην υγεία του οργανισμού. Παράλληλα έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, με αποτέλεσμα να καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Journal of Agriculture and Food Chemistry ο καφές είναι πιο αντιοξειδωτικός ακόμα κι από το τσάι.

Έρευνες δείχνουν ότι οι θετικές επιδράσεις των πράσινων κόκκων καφέ για την μείωση του σωματικού βάρους, πιθανόν να οφείλονται στο χλωρογενικό οξύ και βρίσκεται σε μη καβουρδισμένους κόκκους καφέ. Το χλωρογενικό οξύ διασπάται όταν οι κόκκοι καφέ ψήνονται (συνήθως σε μία θερμοκρασία από 240οC - 250οC).

Άρα, η μέτρια καθημερινή κατανάλωση πράσινων κόκκων καφέ σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην απώλεια του σωματικού βάρους.