Το λεμόνι έχει τη θέση του σχεδόν όλο το χρόνο στο τραπέζι μας και είναι και αυτό εξαιρετικό αντιοξειδωτικό λόγω της βιταμίνης C. Χάρη σε αυτήν, ενισχύει σημαντικά τις καύσεις. Το λεμόνι συνοδεύει τα πιάτα εξυπηρετώντας διάφορους σκοπούς, όπως για παράδειγμα τα κρεατικά και το σπανακόρυζο για να αυξήσει την απορρόφηση του σιδήρου. Επιπλέον, περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β και θεωρείται ευεργετικό για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κρυολογήματος και τη ρύθμιση της πίεσης. Η λεμονάδα (με υποκατάστατο ζάχαρης ή μέλι) είναι μια πολύ καλή λύση για να πάρεις μια γλυκιά και διαφορετική γεύση.

ΤΙΡ: Αν έχεις ευαισθησία στο στομάχι καλό είναι να αποφεύγεις το νερό με λεμόνι ειδικά το πρωί νηστική.