Αν και υπάρχουν πολλά είδη γυμναστικής, όπως αερόβια, αναερόβια, ασκήσεις με βάρη, η αλήθεια είναι πως δεν ταιριάζουν όλες στον κάθε χαρακτήρα, στη σωματική μας κατάσταση ή ακόμα και στους στόχους μας.
Ας δούμε με ποια κριτήρια θα επιλέξουμε το κατάλληλο είδος για να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

  • Πρώτα από όλα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τους τραυματισμούς του παρελθόντος ή τους πόνους που αντιμετωπίζουμε. Για παράδειγμα αν έχουμε πρόβλημα με τα γόνατα ή τη μέση, είναι προτιμότερο να ασχοληθούμε με low intensity workouts όπως pilates και yoga, αντί για τρέξιμο ή ποδηλασία.
  • Να είμαστε ρεαλιστές σχετικά με τους στόχους μας. Δεν γίνεται να χάσουμε πολύ γρήγορα κιλά ή να δυναμώσουμε το σώμα μας. Όλα γίνονται σταδιακά και θέλουν το χρόνο τους.
  • Αξίζει να ψάξουμε όλα τα είδη γυμναστικής πριν καταλήξουμε κάπου. Μπορεί για κάποιον τα μαθήματα zumba να είναι η καλύτερη επιλογή, ενώ αντιθέτως για κάποιους άλλους το kickboxing να είναι το είδος άθλησης που τους κρατάει σε εγρήγορση.
  • Να επιλέξουμε κάτι με το οποίο διασκεδάζουμε κιόλας. Εάν κοιτάμε το ρολόι από τα 5 πρώτα λεπτά, το σίγουρο είναι πως δεν θα παραμείνουμε για πολύ στο συγκεκριμένο είδος άθλησης και θα τα παρατήσουμε γρήγορα και εύκολα.