Η υγιεινή διατροφή είχε φέτος την τιμητική της, αφού οι απανταχού fitness fanatics κατάφεραν για μία ακόμη χρονιά να ανακαλύψουν μικρούς θησαυρούς για καλύτερη υγεία και περισσότερη ευεξία. Δείτε ποιες διατροφικές τάσεις ξεχώρισαν μέσα στο 2016:

  • Matcha
    Matcha σημαίνει «τσάι σε σκόνη». Αποθεώνεται λόγω της περιεκτικότητάς του σε αντιοξειδωτικές ουσίες αλλά και της τονωτικής του δράσης, αφού παρέχει έως και τρεις φορές περισσότερη καφεΐνη σε σύγκριση με τα περισσότερα είδη τσαγιού. Εάν αποφασίσετε να το δοκιμάσετε, αποφύγετε προϊόντα με πρόσθετη ζάχαρη.

      Διαβάστε επίσης: 6 τρόποι για να αλλάξεις το σώμα σου σήμερα κιόλας!

  • Ζωμός οστών
    Στην ουσία για μια σούπα από σιγοβρασμένα οστά οποιουδήποτε κρέατος, στην οποία προστίθενται μπόλικα λαχανικά και καρυκεύματα. Η Σάλμα Χάγιεκ υποστηρίζει ότι ο ζωμός οστών έχει αντιγηραντική δράση, ενώ η Γκουίνεθ Πάλτροου τον θεωρεί αναπόσπαστο κομμάτι της χειμερινής της διατροφής για αποτοξίνωση. Ο ζωμός πράγματι έχει οφέλη, αφού είναι καλή πηγή πολύτιμων μετάλλων και πρωτεϊνών, ανάλογα βέβαια με τα συστατικά που θα χρησιμοποιήσετε για να τον παρασκευάσετε.
  • Ψωμί με αβοκάντο
    Ένα σνακ εύκολο, γρήγορο, θρεπτικό και υγιεινό. Στην πιο απλή μορφή του, πρόκειται απλά για φρυγανισμένο ψωμί με επικάλυψη πολτοποιημένου αβοκάντο ή αβοκάντο κομμένου σε φέτες. Το αβοκάντο είναι εξαιρετική πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, τα οποία είναι ωφέλιμα για την καρδιά, ενώ όταν συνδυάζεται με ψωμί ολικής άλεσης, έχουμε ένα σνακ που παρέχει επίσης χορταστικές φυτικές ίνες. Για έξτρα δόση πρωτεΐνης, μπορείτε να προσθέσετε ένα αυγό ή ένα κομμάτι τυρί με χαμηλά λιπαρά.

      Διαβάστε επίσης: Κόκκινο λάχανο, ιδανική τροφή για τις κρύες μέρες

  • Κουρκουμάς
    Γνωστός και ως κιτρινόριζα, ο κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό που αποτελεί βασικό συστατικό στο μείγμα κάρι. Το ενεργό συστατικό του μπαχαρικού, η κουρκουμίνη, έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση και συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο άνοιας. Καλό είναι ο κουρκουμάς να συνδυάζεται με το μαύρο πιπέρι, αφού η πιπερίνη του βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση της κουρκουμίνης.
  • Ρύζι κουνουπιδιού
    Δεν πρόκειται ακριβώς για ρύζι, έναν εναλλακτικό τρόπο παρασκευής του κουνουπιδιού που μοιάζει οπτικά με τους κόκκους του ρυζιού. Για όσους αγαπούν το κουνουπίδι, είναι μια καλή εναλλακτική αντί για το συμβατικό λευκό ή καστανό ρύζι ως συνοδευτικό σε ένα πιάτο, αφού παρέχει λίγους υδατάνθρακες και έχει λιγότερες θερμίδες και περισσότερες φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα.
  • Γλυκοπατάτα
    Η γλυκοπατάτα βρίσκεται στο διατροφικό προσκήνιο τα τελευταία χρόνια και μέσα στο 2016 προσέλκυσε μεγαλύτερη προσοχή από ποτέ. Σίγουρα αξίζει μια θέση στην κουζίνα μας, αφού έχει μοναδική γεύση και επίσης είναι πλούσια σε βιταμίνη Α (μία γλυκοπατάτα παρέχει 438% της ημερήσιας δόσης που χρειαζόμαστε, ενώ μια λευκή πατάτα μόλις 1%) και βιταμίνη C.