Τα σπίτια αυτά στηρίζονται από εθελοντές και ιδιώτες, καθώς όμως οι ανάγκες ολοένα και αυξάνονται, η δική μας υποστήριξη είναι πολύτιμη. Υπάρχουν τέτοιοι χώροι σε όλη την Ελλάδα και χαρακτηριστικά αναφέρουμε σπίτια που βρίσκονται στο Μοσχάτο, στα Μελίσσια, στην Κέρκυρα, στην Αρχαία Κόρινθο, στο Φοίνικα Καλαμαριάς, στην Επανομή Θεσ/νίκης, στο Αγρίνιο και στο Μαρούσι.

Στήριξη παιδιών με προβλήματα διαβίωσης

Η οικογένεια αποτελεί το σημαντικότερο κύτταρο της κοινωνίας μας. Όταν για οποιονδήποτε λόγο αυτό το κύτταρο υπολειτουργεί και εμφανίζει σοβαρές δυσκολίες, τότε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στηρίζει τα παιδιά που μεγαλώνουν στις οικογένειες αυτές με ποικίλους τρόπους. Συμβάλλει στην κάλυψη των πρωτογενών αναγκών για την επιβίωση οικογενειών που αντιμετωπίζουν βιοποριστικά προβλήματα και βοηθούν στη βελτίωση της ζωής των μελών της, στην παροχή συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών με απώτερο σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τέλος την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την υποστήριξη του θεσμού της οικογένειας .

Στήριξη παιδιών με προβλήματα υγείας

Οι βασικότερες δράσεις που παρέχονται στο κομμάτι της στήριξης παιδιών με προβλήματα υγείας είναι ψυχολογική και κοινωνική στήριξη παιδιών, φροντίδα στο σπίτι ,δημιουργική απασχόληση στα νοσοκομεία, κινητές ιατρικές ομάδες και προληπτική ιατρική.

 

Θέλετε να στηρίξετε το Χαμόγελο του Παιδιού; Μάθετε πώς εδώ!