Το φαρμακείο της φύσης διαθέτει πολύτιμα όπλα που μας βοηθούν να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας ενάντια στη γρίπη, το κρυολόγημα και όχι μόνο.

1. Πιπερόριζα (τζίντζερ)


Η πιπερόριζα χρησιμοποιείται στην Εναλλακτική Ιατρική ως θεραπεία από το κρυολόγημα και τη δυσκοιλιότητα. Το τζίντζερ, σε συνδυασμό με τα φάρμακα για τη ναυτία, μπορεί να καταπραΰνει το στομάχι.

2. Δεντρολίβανο


Το δεντρολίβανο είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών κι έτσι βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών, τις αλλαγές στη γεύση, τη δυσπεψία, το πρήξιμο και γενικότερα τα προβλήματα στο γαστρεντερικό.

3. Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς ανήκει στην ίδια οικογένεια με το τζίντζερ. Μια ουσία που ονομάζεται κουρκουμίνη είναι το ενεργό συστατικό του μπαχαρικού. Έχει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση.

4. Τσίλι

Το τσίλι περιέχει καψαϊκίνη, μια ουσία που μπορεί να καταπραΰνει τον πόνο και να αυξήσει το μεταβολισμό.

5. Σκόρδο

Το σκόρδο έχει σημαντική ποσότητα θείου, ενώ είναι καλή πηγή αργινίνης, φλαβονοειδών, σεληνίου και ολιγοσακχαριτών, γι΄αυτό συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

6. Μέντα

Η μέντα καταπραΰνει το γαστρεντερικό, καθώς καταπολεμά τη δυσπεψία, τις στομαχικές κράμπες και τη διάρροια. Ηρεμεί τους μύες του στομάχου κι διευκολύνει την πέψη.