Στις γαλανομάτες για παράδειγμα το πράσινο μολύβι ματιών είναι η απόχρωση που τονίζει τα μάτια τους. Στις ξανθές, με καστανά μάτια οι αποχρώσεις του καφέ είναι ό,τι καλύτερο μπορούν να επιλέξουν για το καθημερινό αλλά και το βραδινό makeup look.
Υπάρχουν όμως και κάποια makeup rules που καλό είναι να τα ακολουθούν οι blondies.

  • Τονισμένα φρύδια: Αν είστε φυσική ξανθιά έχετε ένα λόγο παραπάνω να τονίζεται τα φρύδια σας, καθώς τα φρύδια σας πιθανότατα θα είναι αρκετά ανοιχτόχρωμα. Πάρτε ένα καφέ μολύβι ή μια μάσκαρα ειδικά για τα φρύδια.
  • Σβήσιμο σκιάς: Αποφύγετε τις έντονες γωνίες στο κινητό σας βλέφαρο. Να ντεγκραντάρετε τη σκιά, με ένα μεγάλο πινέλο, να σβήνει ομαλά. Διαφορετικά το αποτέλεσμα γίνεται τρομερά αυστηρό και σε συνδυασμό με το χρώμα των μαλλιών σας, το look είναι too much!
  • Κόκκινο κραγιόν: Μην περιορίζεστε στο χρώμα του κόκκινου κραγιόν. Ανάλογα με το mood σας επιλέξτε πορτοκαλοκόκκινο, κλασσικό κόκκινο ή burgundy. Σας πάνε όλα!
  • Μάσκαρα: Ποτέ κολλημένες βλεφαρίδες, δεν πάνε σε καμία γυναίκα. Πόσο μάλλον σε εσάς που πλαισιώνετε το κεφάλι σας και από μία ξανθιά χαίτη! Επιλέξτε μια μάσκαρα μαύρη ή καφέ για τη δουλειά σας ανάλογα με το χρώμα της επιδερμίδας και των ματιών σας. Σε πιο ειδικές περιπτώσεις μπορείτε να επιλέξετε και μάσκαρα με χρώμα για εντυπωσιακές εμφανίσεις.