Η κρέμα La Roche-Posay Anthelios KA SPF50 είναι ένα ειδικό προϊόν για ανθρώπους που έχουν εκτεθεί ή εκτίθενται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε υψηλή ακτινοβολία. Συγκεκριμένα, αναφέρεται

  • στις εγκύους που αποκτούν μια ιδιαίτερη φωτοευαισθησία κατά τη διάρκεια της κύησης
  • σε ασθενείς που πάσχουν από δερματίτιδες
  • σε άτομα που λαμβάνουν συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή και δεν επιτρέπεται να εκτίθενται στον ήλιο
  • σε ανθρώπους που έχουν κηλίδας και πανάδες
  • σε ασθενείς με καρκίνο ή λευχαιμία που έχουν υποβληθεί σε χημειοθεραπείες

Η κρέμα La Roche-Posay Anthelios KA παρέχει ενυδατική φροντίδα με SPF 100/ppd 40, η κρέμα αυτή ενυδατώνει σε βάθος και προστατεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επιδερμίδα των ανθρώπων που το έχουν ανάγκη.

Θα πρέπει στο σημείο αυτό να διευκρινίσουμε πως δεν αναγράφει η συσκευασία οτι είναι αντηλιακό, γιατί η Ευρωπαϊκή επιτροπή που καθορίζει τους κανόνες για οποιοδήποτε δερμοκαλλυντικό προϊόν απαγορεύει στα αντηλιακά οποιαδήποτε τιμή για τον δείκτη προστασίας πάνω από 50+. Αυτό επειδή η διαφορά στην απορρόφηση άρα και στην προστασία είναι της τάξης του 2%. Ωστόσο, αυτό το 2% είναι ένα σημαντικό ποσοστό για τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς αυτές ομάδες.


Ένας άνθρωπος που έχει πρόβλημα και βγαίνει να κάνει τα ψώνια του ή να πάει στη δουλειά του και εκτίθεται σε τόσο μεγάλη ηλιακή ακτινοβολία, όπωςσυμβαέινει στην Ελλάδα μπορεί να παρουσιάσει έγκαυμα σε πολύ μικρότερο διάστημα έκθεσης από όσο οι υπόλοιποι, γι αυτό έχει ανάγκη τη συγκεκριμένη κρέμα La Roche-Posay Anthelios KA SPF50.