Τι είναι η acerola;

Η Acerola (Malpighia punicifolia) είναι ένα αειθαλές μικρό δέντρο που ζει κυρίως στη βόρεια και νότια Αμερική. Οι καρποί της είναι έντονα κόκκινοι (μοιάζουν με κεράσια) και είναι η πιο πλούσια φυσική πηγή βιταμμίνης C. Επίσης περιέχει βιοφλανοειδή και ρουτίνη (βιταμίνη P).

Τι περιέχει;

Η ασερόλα περιέχει πολλαπλάσια ποσότητα ποσότητα βιταμίνης C ανα 100ml, σε σχέση με άλλα φρούτα όπως: μήλο = 4mg, πορτοκάλι = 83mg, Acerola = 2667mg. Η βιταμίνη C είναι ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα του σώματος.

Τα βιοφλαβονοειδή και η ρουτίνη (βιταμίνη Ρ) υποστηρίζουν την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η ρουτίνη βοηθά τη λειτουργία των αγγείων του αίματος (αρτηρίες, φλέβες, τριχοειδή αγγεία), ομαλοποιεί τη διαπερατότητα τους και βοηθά στην υγεία και την ελαστικότητα των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων.

Ποια είναι τα ωφέλη:

  • Ενισχύει τα τριχοειδή αγγεία και τα τοιχώματα των κυττάρων
  • Συμμετέχει στο σχηματισμό κολλαγόνου (επιταχύνει την
    επούλωση πληγών, διατηρεί υγιείς τους συνδέσμους και τους τένοντες)
  • Βοηθάει στην πρόληψη και βελτίωση των ασθματικών κρίσεων
  • Αποτρέπει το σχηματισμό καταρράκτη
  • Σαν αντιοξειδωτικό προστατεύει από τον καρκίνο και τις καρδιαγγειακές παθήσεις.
  • Μειώνει τα συμπτώματα γρίπης, συντομεύει τη διάρκεια μιας ασθένειας.
  • Συμμετέχει στην παραγωγή αιμοσφαιρίνης και βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου από τις τροφές.