Δες λοιπόν ποια είναι τα υγιεινά φαγητά που συνηθίζουμε να καταναλώνουμε με λάθος τρόπο.

√ Εάν κόβεις τις φράουλες σε μικρά κομμάτια, λυπάμαι έχασες. Οι φράουλες είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών στοιχείων, μέρος των οποίων καταστρέφεται στο φως και στο οξυγόνο. Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν είναι τις καταναλώνουμε είναι ολόκληρες.

√ Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Το τηγάνισμα ή ο πουρές γλυκοπατάτας με βούτυρο επιβαρύνει τον οργανισμό με θερμίδες και λιπαρά. Ο καλύτερος και πιο υγιεινός τρόπος για να φάτε γλυκοπατάτες είναι να τις βράσετε ή να τις ψήσετε στο φούρνο.

√ Τα φασόλια περιέχουν πολλές φυτικές ίνες και πρωτεΐνη, έχουν λίγα λιπαρά και συμβάλλουν στην καλή υγεία. Τα φασόλια της κονσέρβας όμως είναι εκτεθειμένα σε καρκινογόνα χημικά. Εάν θέλετε φασόλια, τότε δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος κατανάλωσης τους από το να τα βράσετε στο σπίτι

√ Το μπρόκολο έχει πολλές βιταμίνες και μεγάλη αντικαρκινική δράση. Όταν όμως το βράζετε σε υψηλές θερμοκρασίες για πολλή ώρα, τότε χάνει πολλά από τα θρεπτικά συστατικά του. Εάν δεν μπορείτε να το φάτε ωμό, τότε σοτάρετε το ελαφρά ή βράστε το για πολύ λίγα λεπτά σε νερό.