Μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition φέρνει στο φως νέα στοιχεία αναφορικά με τη μείωση του κινδύνου από τα καρδιαγγειακά προβλήματα. Στην έρευνα συμμετείχαν 48 υγιείς γυναίκες, ηλικίας 50-65 ετών, οι οποίες βρίσκονταν σε εμμηνόπαυση, οι οποίες διέτρεχαν αυξημένο κίνδυνο για καρδιοπάθεια.
Σύμφωνα με όσα προέκυψαν, τα άτομα που καταναλώνουν ένα ποτήρι χυμό γκρέιπφρουτ κάθε ημέρα διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακά.
Όπως εξηγούν μία ομάδα συστατικών που υπάρχουν στο φρούτο, οι φλαβονόνες, κάνουν τις αρτηρίες πιο ελαστικές, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος.
Βέβαια τα άτομα πριν ξεκινήσουν αυτή τη νέα συνήθεια να καταναλώνουν χυμού γκρέιπφρουτ πρέπει να συμβουλευθούν το γιατρό τους.